Wednesday, August 20, 2014

Vegan Bessen Crumble Repen

Vegan Berry Crumble Squares

Repen zijn er in alle soorten en maten. Met chocola, vanille, krenten, noten, bessen en zelfs met yoghurt. Even een lekkere opkikker tussendoor om je trek te stillen en voor een tijdelijke energie boost. Bij ons thuis hadden we altijd evergreens en sultana’s in de tas zitten en dan het liefst met rozijnen, krenten of bessen. Heerlijk! In de afgelopen maanden hebben deze koeken plek gemaakt voor roobars en lovechock chocola. Net wat gezonder en (bijna) allemaal vegan. Jammer dat deze lekkere snacks behoorlijk aan de prijs zijn! Daarom maak ik mijn tussendoortjes nu ook vaak zelf. Een ding is trouwens niet veranderd.. nog steeds gooi ik overal rozijnen, krenten of bessen doorheen!

Een van mijn go-to repen is deze berry-crumble bar. Heerlijke combinatie tussen zoet en zuur én boordevol gezonde ingrediënten. Ze smaken een beetje naar de bessenkruimel taart bij de Hema maar dan in het klein! Niet verkeerd toch? Benieuwd naar dit 10 minuten recept waarmee je flink indruk zal maken op vrienden en familie? Kijk dan snel mee!

Vegan Bessen Kruimel Repen
Ingredienten
150 gram bosbessen (bevroren of vers)
150 gram frambozen (bevroren of vers)
100 gram aardbeien
1 rijpe banaan (geprakt)
2 eetlepels cornstarch (maizena) gemengd met 2 eetlepels warm water
150 gram amandelmeel
150 gram havermout
100 gram agave siroop
5 eetlepels water
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je, vierkante (brownie), bakblik in met kokosolie. Meng vervolgens de cornstarch/maizena met het warme water tot het een dikke pap is en zet dit 5 minuten apart.
Doe de aardbeien, de bosbessen, de geprakte banaan en 25 gram agave siroop in een klein pannetje. Breng het mengsel al roerend aan de kook. Wanneer je een egale jam wil is dit het moment dat je alle bessen plet.
Haal het pannetje van het vuur en meng het cornstarch mengsel er doorheen. De jam zal nu erg dik worden (dit is de bedoeling!)
 Meng in een grote bak de overage agave siroop met het amandelmeel, het water en de havermout. Druk vervolgens 2/3e van het mengsel in je bakblik. Giet de jam eroverheen en bestrooi met het overige havermout mengsel.
Zet de bessencrumble in de oven en bak voor 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat na 30 minuten de crumble goed afkoelen en snij daarna in reep vormen.
 
 
 

 

No comments:

Post a Comment